نکات تمیز کردن ابزار عکاسی

یکی از بزرگترین معضلات عکاسان پاکیزه کردن ابزار عکاسی شان است. پاک کردن به نحوی که این ابزارها آسیب نبینند نیاز به آموزش داشته و در مقاله زیر به آن میپردازیم./ تعرفه عکاسی

در ابتدا باید بگوییم کسانی که عاشق عکاسی و دوربین عکاسی‌ خودشان می باشند، مطلع هستند که تمیز کردن لنز، سنسور (حسگر) و سایر متعلقات‌ حساس‌ دوربین کار آسانی نمی باشد. حتی برخی افراد از فکر تمیز کردن این‌ قسمت‌ها دچار وسواس و اضطراب می‌شوند. اما این قطعات ریز و ظریف دستگاه را می‌توان با کمی دقت و البته آموختن شیوه‌ی صحیح، بدون این‌که ذره‌ای آسیب ببینند، کاملا تمیز نمود. هرچه باشد، تمیز بودن آن‌ ها خیلی روی کیفیت عکس تاثیر خواهد گذاشت.

ابزار عکاسی

گفتنیست همیشه در تمیز کردن تجهیزات دوربین دو قانون اصلی را رعایت نمایید: فقط هر چه لازم است انجام بدهید و سعی کنید حداقل تماس را با تجهیزات داشته باشید؛ چون در غیر این صورت، به قطعات آسیب می‌زنید. بهترین شیوه‌ی تمیز کردن، آن است که اصلا تماسی ایجاد نگردد؛ ولی گاهی هم تماس اجتناب‌ناپذیر می باشد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

لنزها

قابل ذکر است کهت میز کردن لنزها ترس ندارد. فقط احتیاط زیادی می‌خواهد و شبیه تمیز کردن یک سطح شیشه‌ای می باشد. به علاوه، حساسیت سنسور از لنز بیش‌تر است و درباره‌ آن باید دقت خیلی زیادتری به خرج بدهید. پس شروع به کار کنید.

ابتدا با یک دستگاه دمنده‌ی هوا شروع نمایید.

اولین قدمی که برای تمیز کردن بر میدارید : دمیدن هوا

شایان ذکر است هیچوقت با دهان فوت نکنید. با این کار ذرات بخار و رطوبت روی سطح لنز می‌نشیند. هوای فشرده هم اصلا گزینه‌ی خوبی نیست. یک دستگاه دمنده‌ی خوب بخرید. همیشه اول دو سه بار با دستگاه، به سمت دیگری بدمید تا اگر احتمالا ذراتی در دستگاه بود، خارج شوند.بعد از آن تا جایی که می‌توانید آن را نزدیک لنز بگیرید. البته تا جایی که با لنز تماس پیدا نکنند و روی سطح بدمید.

دومین قدمی که برای تمیز کردن بر میدارید : برس نرم

توجه داشته باشید که اگر پس از دمیدن هوا هنوز هم ذرات و غبار روی آن بود، بروید سراغ برس‌های مخصوص این کار سعی نمایید هرگز به سطح برس که روی لنز کشیده می‌شود، دست نزنید. برس را آرام روی سطح لنز بکشید. اگر ذره‌ای برداشته نشد، چند بار جهت برس را عوض کنید؛ ولی هرگز برای برداشتن ذرات مزاحم، موهای برس را یک‌ جا به طور متمرکز نکشید.

اخرین قدم و البته سخت ترین قسمت کار: شستن

باید بگوییم اگر دمیدن هوا و برس کشیدن هم جواب نداد و لنز هنوز کاملا تمیز نشده بود، باید از مواد شوینده و دستمال کمک بگیرید. قبل از هر کاری، سعی کنید تا حد امکان با دو روشی که در بالا گفته شد، لنزتان را تمیز کنید. دستمال‌های میکروفایبر و محلول‌های شوینده‌ای که مخصوص این کار تولید شده‌اند را تهیه نمایید. دستمال‌های نامربوط دیگر، سطح لنزتان را خش می‌اندازند. همیشه دستمال را داخل کیسه‌ای تمیز نگه دارید و هنگام شستن آن، هیچ گاه از مواد نرم‌کننده استفاده نکنید.

باید ذکر کنیم که ماده‌ی تمیزکننده را مستقیما روی دستمال بپاشید و آن را با فشار بسیار ملایم از مرکز به سمت خارج حرکت بدهید. اگر رطوبت روی لنز مانده بود، سمت خشک دستمال را به همان صورت قبلی روی لنز بکشید. نگذارید رطوبت خشک شود تا لک بیافتد. ترجیحا به آن سمت از دستمال که همیشه روی لنز می‌کشید، دست نزنید. فقط در صورتی از دستمال استفاده نمایید که دو روش اول یعنی دمنده و برس برای شما جواب نداده باشند./ هزینه عکاسی

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

تمیز کردن فیلترها

فراموش نکنید که فیلترها را هم درست به همان روش لنزها تمیز نمایید.

در جواب این پرسش که آیا لنزها باید همیشه فیلتر داشته باشند؟ باید پاسخ بدهیم به ندرت اتفاق افتاده که فیلتر UV کیفیت عکس را پایین بیاورد. فیلترهای باکیفیت تصاویر را خدشه‌دار نمی‌کنند؛ ضمن آن‌که محافظ‌های بسیار خوبی هم برای آسیب‌ پذیرترین قطعه‌ی دوربین (لنزها) می باشند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌

خارج از خانه

شما اگر یک عکاس دو آتشه می باشید، خوب است همیشه در گشت و گذارهای‌تان یک دمنده‌ی کوچک و یک برس جیبی مخصوص لنز همراه خود داشته باشید.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

تمیز کردن آینه

جالب است بدانید آینه را فقط با هوا تمیز می‌ نمایند و نه با هیچ چیز دیگری. لایه‌ی پوشاننده‌ی آینه به‌شدت شکننده و حساس و خیلی آسیب‌پذیرتر از لنز و سنسور است. آینه‌ی دوربین به‌راحتی خش میافتد. اگر لازم شد تا آینه را تمیز کنید، خودتان این کار را انجام ندهید. دوربین را بفرستید به شرکت سازنده یا پشتیبانی خدمات تا کار را برای‌تان انجام بدهند. یادتان باشد اید گرد و غبار روی آینه اعصاب‌تان را خرد نماید، ولی تاثیری روی کیفیت عکس نخواهد گذاشت.

تمیز کردن سنسور

در ادامه باید بگوییم یک تکه کاغذ پرینتر و یک لنز با فاصله‌‌ی کانونی نرمال  نه صرفا واید  بردارید. دستگاه را روی f/16 یا f/22 تنظیم نمایید و نه بیش‌تر. سرعت شاتر را در حالتی قرار بدهید که برای استفاده‌ی آیسوی دوربین مناسب باشد. حالا از آن کاغذ سفید یک عکس بگیرید و عکس را به برنامه‌ی Lightroom یا هر برنامه‌ی دیگری که برای پردازش عکس‌های RAW به کار می‌برید، وارد نمایید. میزان Saturation این عکس را کاملا به صفر برسانید و contrast را خیلی بالا ببرید. حالا کوچک‌ترین ذرات و غبار احتمالی قابل مشاهده امی باشد. برای تمیز کردن‌اش، دوربین را روی حالت قفل آینه یا سرعت شاتر خیلی طولانی قرار بدهید تا آینه در حالت امنی قرار بگیرد. بعد با یک دمنده به‌آرامی و با دقت مشغول تمیز کردن سنسور گردید.

م: adorama.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *